Gamberrisme gastronòmic i producte de proximitat

De ruta de tapes per Tarragona (I): VI Tarragona dTapes

Data 11-05-2014 per somiatruites

La setmana passada vam fer feina! Abans d’arribar a l’Atmetlla de mar i fruir amb les experiències al voltant de la tonyina roja i la cultura japonesa, vam estar un parell de dies a Tarragona, i perquè? doncs allà tenia lloc ( i en té, fins avui, així que apureu per nosaltres si esteu per allà prop) diverses rutes de tapes. Des de fa 5 anys, a Tarragona s’organitza una ruta de tapes per la ciutat on, diversos locals de la ciutat ofereixen la seva tapa amb un quinto.

Aquest any, però, hi ha hagut una novetat i la ruta de Tarragona dTapes, ha estat organitzada amb la cervesera Moritz. Estrella Damm, que era la cervesa present en edicions anteriors, va organitzar paral·lelament una segona ruta: Tarraco tapes, amb el mateix plantejament.

Així, Tarragona s’ha guarnit de rutes de tapeo, que ara amb el bon temps ha animat a la gent de la ciutat a voltar, passejar i anar tastant les diferents ofertes.

Nosaltres vam proposar-nos fer 10 tapes de tastets de cada ruta. A més a més, no ens vam poder resistir en comprovar altres rutes paral·leles com la Tarragona Km0 o els menús de tapes de la Tarraco Tapes.

20140502_184217 [Resolucion de Escritorio]

Comencem doncs a explicar-vos la ruta amb solera, la Tarragona dTapes, on teniu la tapa i beguda, per 2.5€. 45 establiments dividits en tres zones principals: el Serrallo, Centre i part alta.

Hem de dir que la seva App pròpia, tot i que ens va donar alguns problemes al descarregar i tal, era molt útil, el fet de distribuir per zones, facilita una mica i poder votar i valorar cada tapa està molt bé!

Vam començar la nostra ruta amb un dels must, de fet, va ser dels pocs llocs on ens vam trobar cua. Xamfrà del fòrum xdF havia preparat unes angus burguer. Hamburgueses de “black angus” amb allioli de nabius ¡, cansalada i formatge de cabra. Brutals! Estaven increïbles, l’allioli tenia una textura sorprenent. Ens va agradar especialment que tinguessin la recepta en flyers que et podies endur, és tot un detall, únic, no ens vam trobar ningú més que la publiqués. En portar-la, igualment, te l’expliquen. Aquesta tapa, va ser de les nostres favorites!

2014-05-011 [Resolucion de Escritorio]

Caminant una mica vam arribar a l’hotel urbis on al seu primer pis, al restaurant Cocvla, oferien el timbal de vedella a l’oli de foie. La descripció ja fa salivera: vedella marinada amb patata a l’oli de foie, cruixent de porro i sorra de cacauet.

2014-05-012 [Resolucion de Escritorio]

Vam seguir amb el viajao de turronaco dels fogons de l’isma, un local que ja va de spertar la nostra curiositat una altra ocasió que vam anar a Tarraco. La vedella amb xocolata i bitxo del Marroc acompanyat de tàrtar de cherry, una altra tapa que considerem imprescindible en la ruta. Ens van explicar la tapa i ens van recomanar menjar-nos els cherry al final, per refrescar. Tot un contrast de gustos, atrevit? potser, però crec que és del que es tracta en aquestes rutes, sorprendre i jugar. Menció del local, de la seva terrasseta, vam sortir expressament al final a veure-la, a l’estiu ha de donar bó!

2014-05-015 [Resolucion de Escritorio]

Seguim, passejant i coneixent Tarragona, feia anys que no hi anava i el fet de voltar barris i carrers ha estat una experiència afegida a la ruta.

Arribem a la plaça de la Font, una bogeria, tots els locals estaven amb alguna de les rutes, i els que no, feien la seva tapa amb canya. Anem primer al restaurant piscolabis, on servien la seva gominola, una base de mousse de mostassa amb delícia de pollastre. Van afegir una base de pa que a la foto original no tenia. La base de mostassa és ben curiosa.

2014-05-017 [Resolucion de Escritorio]

En acabar anem a la terrassa de just al cantó, a la nova taverna, on ens espera la tapa pop art, maridada amb cava, ens van preguntar si ens anava bé, es clar! si la ofereixen així és per algo! no trencarem la idea de la tapa… ens expliquen també el got: pota de pop a la brasa, amb una crema cítrica, xips de patata violeta i perles de caviar de bitxo. Una meravella!

2014-05-018 [Resolucion de Escritorio]

I fet i fet, arribem al dia següent. Feia temps que volíem fer una ruta en més d’un dia, ja que sinó hem de córrer cercant els locals abans que tanquin o es quedin sense tapa. La veritat és que hem estat dos dies, però igualment, hem hagut d’afanyar-nos.

Vam anar a la part del Serrallo, on va ser difícil fer només allò que teníem previst, dues tapes.

Al bar la xarxa vam tastar l’erupció marinera, un increïble timbal de bacallà amb allioli safranat, un llit de patates i anguletes saltejades. Boníssim!!!

2014-05-02 [Resolucion de Escritorio]

Després ens vam apropar al restaurant Balandra, on tenien una zona de tapeig amb unes taules en forma de baguls de mercaderies, molt original. Allà preparaven l’hamburguesa DO Serrallo: confitat de cansalada amb calçot, fideus de calamar sobre escarola i romesco. Una bona combinació per introduir el peix inclòs a canalla que li costi menjar-s’ho. El punt curiós va ser que tenien fotògraf propi del local i anava fent fotos a la gent que tastava la tapa, nosaltres estem acostumats a fer fotos a menjar però ben poc a que ens les facin engrapant! En tot cas, molt bona, l’únic que li haguéssim canviat el pa a un altre més petit, ja que era una burguer tipus bimbo, però també s’agraeix ja que amb tanta tapa i quinto i vinet, acabes bevent més del que menges i després… vas per Tarraco tort, tu!

2014-05-034 [Resolucion de Escritorio]

Després de dinar, pair i passejar, vam tornar a l’assalt. Davant la catedral, els de cucafera ho tenien tot organitzat per servir la tapa, una barra a l’entrada de la terrasseta, on oferien si volies tastar el vi jove de la zona, suse, fet amb pinot noir o cavernet souvignon. Aquests van acompanyar els viet calçot, un calçot cruixent farcit de xai i llonganissa a la brasa amb romesco. Molt bó i original! El fet de cuinar amb els productes de la zona, va ser un dels motius pel que vam apuntar aquesta tapa a la nostra ruta.

2014-05-0213 [Resolucion de Escritorio]

Seguim amb un dels que també teníem moltes ganes i curiositat per menjar la bacaduixa crick crack, el nom de bacaduixa atrapa! Aquest farcellet de bacallà amb salsa de maduixes naturals, acompanyat per una pasta de full i una mica d’aceto. Molttt bó! El que hagués estat ja el puntasso hagués estat que s’hagués aprofitat l’acidesa de la maduixa, ja que l’havien endolcit.
El local també val la pena esmentar-lo, tenia una entrada-terrassa molt agradable.

2014-05-0216 [Resolucion de Escritorio]

I cloenda, la tapa núm. 10 va ser una que vam escollir també ràpidament per formar part de la llista, les notícies fresques del Galliner l’Antiquari. El local em va semblar original, amb una oferta de menjar que val la pena anar-hi, no em vaig poder estar de preguntar per algunes d’elles com les tapes en format pòdium. En el galliner, et donaven uns tiquets propis que havies de bescanviar quan arribés la teva tapa.

2014-05-0220 [Resolucion de Escritorio]

La tapa, de les més originals, una oblea emulant el diari de Tarragona! es fa estrany mossergar-lo, no t’acabes de creure que sigui mengívol! Aquest farcell conté un steak tàrtar de vedella, macerat amb llima i aromes de parmesà, com resistir-se??!!

Feu-nos cas, si esteu per la platja, costa o Tarragona, aprofiteu la tarda d’avui i feu algunes tapes, que val la pena!! I sinó, apunteu-vos la referència per l’any vinent. Nosaltres hi tornarem!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *