Gamberrisme gastronòmic i producte de proximitat

De ruta de tapes per Tarragona (II): Tarraco Tapes

Data 12-05-2014 per somiatruites

En la nostra incursió ilergeta a la imperial Tarraco també vam fer 10 tastets de la Tarraco Tapes, la ruta de tapes organitzada per Estrella Damm amb la col·laboració del Ajuntament de Tarragona.

La ruta oferia 49 tapes a 2,40 euros amb canya inclosa i 3 menú tapes acompanyats per una edició especial de 66cl.

Vam repassar una i altra vegada la guia de la ruta a fi de triar les millors opcions i vam rebre algun suggeriment per acabar de arrodonir la selecció amb un resultat certament positiu.

20140501_211338 [Resolucion de Escritorio] IMG_20140501_224113 [Resolucion de Escritorio]

La primera parada va ser al Bar “La Cantonada”, un local molt singular, regust a cafè vintage amb una atapeïda agenda cultural, ens van oferir un filet de porc marinat amb salsa de soja, gingebre i all i arrebossat amb cornflakes, acompanyat amb compota de poma.

2014-05-014 [Resolucion de Escritorio]

 A la “Pizzeria Da Nicola” vam menjar uns raviolis de calçots brasejats acompanyats de salsa romesco, una terrassa molt concorreguda i atenció esmerada.

2014-05-016 [Resolucion de Escritorio]

El caneló cruixent de pulardeta amb parmentier i salsa de vermut del restaurant “L’Auriga” ens va encantar, la carn d’au ben desossada en el seu suc i la salsa de vermut excepcionals.

2014-05-019 [Resolucion de Escritorio]

 Vam concloure ja el dia de ruta en aquest punt, ja que les tapes es servien fins les 23h en la majoria de llocs.

L’endemà vam anar combinant les dues rutes, vermut, dinar i desprrés tot passejant per la Rambla Nova, vam dirigir els nostres passos cap al “20 a la rambla”, un local dels que ens havien recomanat ja com els must de la ruta.  I així, ens vam trobar amb una miniatura culinària força elaborada. Sandvitx de cua de bou amb anguila fumada i allioli d’all negre sota aquest nom presenten aquesta petita obra d’art en miniatura amb un reguitzell de gustos molt ben trobats.

2014-05-0210 [Resolucion de Escritorio]

No podíem trobar-nos en una ciutat portuària i no fer-nos amb aquesta tapa de caldereta del “Racó de l’Abat”, Caldereta de cigrons amb calamars i gamba vermella. Veureu que es tracta d’un local preciós i antic.

2014-05-0211 [Resolucion de Escritorio]

Tot passejant i continuant la ruta pel centre històric de la ciutat vam contemplar la catedral de Tarragona i el restaurant homònim “La Catedral” on vam fruir amb la focaccia de melós de secret ibèric al vermut regat amb hummus d’albergínia i melmelada de dos pebrots i un toc de xocolata blanca. En aquest local ens varen recomanar el Llagut… ja us en farem cinc cèntims.

2014-05-0214 [Resolucion de Escritorio]

Ens vam trobar amb el “Koop”, enclavat a la zona alta, com una cova i amb una decoració peculiar i amb una llum mes aviat escassa, ens oferia el seu particular Pont aeri Oslo-Tokyo, un tàrtar de salmó noruec amb chantilly de wasabi dins una tartaleta cruixent. Fa pinta de lloc cool i per a modernets.

2014-05-0217 [Resolucion de Escritorio]A la plaça del Fòrum trobem l’Ares, ens el recomanaren especialment i evidentment vam tastar el seu Humor Negre, hummus de llenties volcàniques, es a dir negres i molt saboroses, amb carpaccio de porc, fet per ells i amb uns xips de botifarró increïbles. Un plat ple de textures, sabors fumats i rústics però amb una preparació ben elegant i acurada.

2014-05-0218 [Resolucion de Escritorio]

Vam anar a “El complet” que a més que complert estava a petar de gent, recordava força a una sidreria, en un semisoterrani, a pesar d’estar ple ens van atendre ràpidament i ens van oferir un pràctic Foie fresc a la planxa amb poma caramelitzada, una combinació encertada i segura i evidentment llaminera pel amics del fetge d’ànec, el foie de la Satur té un fan mes a Ilerda.

2014-05-0221 [Resolucion de Escritorio]

La desena tapa es va fer esperar a l’“Entrecopes” un establiment molt maco però petitó, un cau acollidor ideal per a petits grups, ens van oferir els seus cruixents de patata brick amb sobrassada i formatge guarnit amb unes llavors de sèsam i mesclum.

2014-05-0222 [Resolucion de Escritorio]

També vam fer un fantàstic menú de tapes al Taller de Cuina… us llepareu els dits amb l’entrada al bloc. Fins aviat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *